Nastarenkaat!

Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin:
- kun voi lauhkeassa joulukuussa polkea läpi pohjolan savannin.
- kun on pakkasta tiedossa mutta puoliso lähtee ostamaan lahjan, joka voi muuttaa talven kesäksi.
- kun saa pyörään nastarenkaat!

- todellakin: nastarenkaat.💛

- kun voi avata kartan, suunnitella reitin ja lähteä seikkailuun.
- kun voi tehdä sen ehkä jo huomenna.
      Ei sittenkään keväällä - jo huomenna.
- kun sääkartta lupaa huomiseksi aurinkoa.
- kun on tämä elämä,
  tämä ihana elämä.

Masku, Nyynäinen

Viime sunnuntai oli lauhkea ja aurinkoinen. Pääsin pitkästä aikaa pyörällä liikkeelle.

Olin kuvitellut Maskun isojen teiden, moottoritien ja Kustavintien, väliin jäävän alueen tylsistä tylsimmäksi.

Kuvakaappaus, Google Maps

Olin ajatellut jopa täysin vastoin periaatteitani hypätä koko alueen yli ja siirtyä suoraan autolla Maskun Humikkalasta Lemuun. Mutta lauantai-iltana tuolla matkalla tulikin vastaan yllättäen itse Maskun keskusta vanhoine kivikirkkoineen. Pydähdyin kävelemään sen seutua tutuksi. Ja seuraavana aamuna palasin pyörän kanssa.


Oli melko vilpoista mutta uskomattoman kaunista. Poljin kirkolta kohti lounasta ja Kustavintietä, ja sieltä pohjoiseen ja Nyynäisten ohi takaisin kirkolle päin.  Kynnetyt pellot veivät minut keskelle auringon kultaamaa savannimaisemaa.

Loppumatkasta poljin pienen joen varrella. Että tällaistakin löytyy! ajattelin ihastuneena ja koin taas saavani olla uuden ja tutkimattoman äärellä.




Alkuviikosta sää viileni pakkasen puolelle, mutta minä sain pitkään haaveilemani nastarenkaat! Jo seuraavana päivänä testasin niitä Nousiaisissa työpäivän jälkeen. Mieheni ystävällisesti osti renkaat minulle ja asensi ne paikoilleen - vanhempaan ja huonompaan pyörääni, koska siinä on paksummat renkaat. Kovin nopeaa ei siis matkantekoni ole, mutta kuitenkin kävelyvauhtiin nähden huimaa.

Nousiainen

Eilen sain opettajantyön kiireisimmän vaiheen päätökseen, arvosanat annettua. Käytännössä tuntuu kuin loma olisi alkanut. Nyt saa tulla joulu. Ja loma. Ja uudet seikkailut. Lomalla ehdin varmasti myös vihdoin kirjoittaa tänne muistiin viime kesän uskomattoman hienot tutkimusretket.

Mullistusten talven jälkeen Meri-Karinaan

Enpä olisi viime vuoden elokuussa Pöytyältä lähtiessäni osannut koskaan arvata, mikä mullistusten talvi olisi edessä. Heti reissusta palattu...